Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Bogactwo i biedota

lukaajka

lukaajka

Czy kiedyś kochałeś/łaś tak, że nie mogłeś/łaś przestać myśleć o nim?
Czy kiedykolwiek wcześniej czułeś/łaś się tak bardzo potrzebny/bna?
Czy kiedykolwiek wcześniej czułeś/łaś, się w każdej sekundzie przy tej osobie, że to sen?
Czy kiedykolwiek wcześniej czułeś/łaś, że to ten/ta jedyny/na?
Czy kiedyś wyobrażałeś/łaś, sobie że, on/ona to ten tlen, który jest ci niezbędny do funkcjonowania?
Jeśli tak, to wiesz jak się dziś czuje, jak czuje się szczęśliwy człowiek, który zaczął kochać samego siebie, tylko dla tego by nie stracić tej drugiej połowy.
Jeśli tak, to wiesz co to mieć skrzydła i uczyć się latać nad całą tą miernotą ludzką.
Jeśli tak, to wiesz co to znaczy odpowiedzialność za każdy swój czyn, krok, słowo, myśl.
Wiedz, że jesteś najbogatszy/tsza na świecie, nie ważne ile masz w portfelu, gdzie mieszkasz, w czym mieszkasz, czy masz auto, czy nie, czy masz pracę, czy nie...
Jeżeli jednak nie wiesz, to wiedz że jesteś najbiedniejszym człowiekiem na ziemi, nie ważne ile masz pieniędzy, status materialny, nie ważne czy masz ferrari czy inny luksusowy samochód, czy mieszkasz w willi, czy masz basen, miliardy pieniędzy, czy masz zdrowie jak koń, czy spełniłeś/łaś najskrytsze marzenia materialne, czy masz każdą panienkę/ faceta na wyłączność za pieniądze czy nawet za darmo..
Jesteś biedny, bo nie wiesz co to miłość, wierność, uczucie bezgranicznego oddania, nie wiesz co to strach każdego dnia przed tym czy ta osoba jest zdrowa, czy nic jej nie jest, nie masz pojęcie jak to jest latać nad całą gromadą ludzi tych fałszywych, złych.
Nie wiesz co to po prostu wolność, miłość.
Jesteś biedny

7218 wyświetleń
77 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!