Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy
Każdy wiersz musi mieć tytuł
Czy warto nadawać mu znak
Z sensem patrzeć na świat
(Bez)sens otacza mnie - Nas
Jeszcze jedna myśl przewinęła się dziś
Czy warto pisać było wczoraj
Być może powinnam wybrać dziś
Czy warto kochać bez wzajemności
Nie oczekując nic dla samej Miłości
Tak do 'szaleństwa' pięknej wzniosłości
Być czyimś natchnieniem dawać Nadzieję
Pozwolić by wzrastał Człowiek w ciszy
Czy warto - czy ktoś pytanie usłyszy
Udzieli sobie trafnej odpowiedzi...
Co w Twojej duszy się czai - co siedzi
Anioł skrzydła rozpościera...
Czas wzlecieć do nieba - tego Nam trzeba
Czy wiara nadzieja i miłość zwycięży?
Kolejny raz człowiek upada -
Kolejny raz wyjdzie z nędzy.

05.03.2022
14.19 - 21:21

281 867 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących