Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Singlem Być "

Czy każdy potrafi
Wiernym sobie
Singlem Być
?
Zdobywać szczyt
Odważnym Być
Człowiek może
Gdy dopisze
Zdrowie
..
A jeśli Człowiek
Zwierzę stadne
Zapomni się
Zapragnie bliskości
Więźniem miłości
Stanie się
?
Czy miłość
Jest więzieniem
Czy sensem
Człowieka postanowieniem
Głębokim istnieniem
Prawdą
?
Singlem Być
Łatwo jest
Bez zobowiązań
Trwać i żyć
Anielski nektar
Pić
?
Czy warto
Singlem Być

Może - Wszyscy
Jesteśmy Singlami
Walczymy z bólem
Zawsze Sami

Może jesteśmy
Aniołami
Czy Anioły
Też cierpią
Są Singlami
Pytamy

Być może
Nigdy nie jesteśmy Sami
Chodzimy między Aniołami
Każdy ma swojego Stróża
Na każdego czeka ktoś
A bycie Singlem jest wymysłem

25.05.2022
08:00

281 871 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
  • Victoria Angel

    3 June 2022, 11:48

    Bycie singlem należy do wytrwałych i do odważnych. Akurat mi to nigdy nie odpowiadało. To zapewne trzeba lubić być singlem. Nigdy nie potrafiłam się odnaleźć będąc singielką. Z pewnością trzeba chcieć być wiecznym singlem, mieć z tego satysfakcję. :-)

  • 25 May 2022, 07:45

    Świetny wiersz!:-)