Menu
Gildia Pióra na Patronite

Querer

Czy jesteś gotowa, aby słuchać
o życiu miasta. Pozwolić ponieść się
pulsującym rytmom ulicy.

Wiatr rozgoni niepokoje. W mieście
tysiaca twarzy, tylko serce tłucze się
w klatce.

Spójrz jak pięknie mienią się
światła, odbite w oczach
przechodniów. Dziś, są tu i teraz,
jutro powędrują w innym kierunku.

Tuż za rogiem czeka świat,
za uśmiechem chowa ból,
w pieści ściska gniew.
Myśli plącze muzyka
sącząca się z ciemnych okien.

Trzymam cię za rękę, nie pozwolę
zniszczyć nastroju, za który zapłaciłaś
wysoką cene. Niech płonie ogień.

Lecz bądź ostrożna.
Ogień parzy, a lód bywa kruchy.
Gdy zmęczone miasto zaśnie, próżno
w ciszy odszukać, to co stracone.

http://youtu.be/01WukohheHQ

135 884 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!