Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ja

Czy ja nadal jeszcze szukam
Czy zacząłem już błądzić
Zgubiłem cel i horyzont się rozmazał
Odwracam się od tego co drogę pokazał

Przede mną zamglone pasmo gór
niezdobyte szczyty są jak marzenia
nie widzę nic pośród chmur
każda ścieżka wiedzie do zatracenia

sam juz nie wiem kim jestem

chyba nigdy tego nie wiedziałem
na starcie przegrywałem
i nadzieje grzebałem

Znam każdy krok i możliwość wyboru
mimo że nie widzę już kolorów
Wiem co mnie tu przywiodło
ale zgubiłem to co wiodło

Sam dla siebie jestem największą zagadką
ukrytą pułapką
zamkniętą klatką

Wiem co mnie zmieniło ale nie wiem w co dokładnie
nadal wachanie mój czas kradnie
nie cofnę czasu i ustrzegę tego chłopca
przed tym jak go zmieni siła obca

nie wiem czy chce za wiele
wmuszam w siebie cele
nie stoję w miejscu
biegnę
do przodu
dla zabicia czasu szukam schronienia
to wszystko do przewidzenia
marnuję swój czas

dostałem szanse
odrzuciłem i straciłem

nie wiem czego chce ...
albo wiem i boję się po to sięgnąć.

1461 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!