Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do Belerofonta

Czy ja już postradałem rozum,
pisząc do mistycznego koloseum?
Nazywasz to chwilową inspiracją,
dla mnie jest to naturalna reakcją.

Gdy problemy mam to piszę,
przerywam tę złą ciszę,
zrywam zmowę milczenia,
i mam tu wiele do powiedzenia.

Skąd siły na zakrętach zdobyć,
czy Belerofonta śledzić, tropić?
Boże powiedz co ja mam robić,
czy go na kolanach prosić?

Kto moją prośbę wysłucha,
nie wierzę w Świętego Ducha,
no przecież jak to mówią nie ma Boga,
w mym sercu rozpacz, płonie synagoga

349 wyświetleń
9 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!