Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatni dotyk

Czy czujesz jak dziś ostatni raz
dotykam cię przez medium
którym nie możemy oddychać?

Kiedy się zbliżyła
kpiąc z mielizny finezyjnych gier
wstrząsając ziemią
nie przewróciła naszych
więzień z plastikowych kart.

Już za późno aby do końca
wysłuchać tego co wciąż
we mnie mówisz
temu sprzed lat.

Chociaż czasem pozwalam
przez siebie przepłynąć
falom apetytu na to
co niegdyś ukradkiem
nazywaliśmy życiem
dziś nie oczekuję już nic
czego wtedy nie mogliśmy sobie dać.

I tylko otwieram okna na oścież
aby słuchać jak między nami
wzmaga się deszcz
niewypełnionych chwil.

30 300 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    24 June 2015, 14:30

    Bardzo dziękuję i pozdrawiam.

  • Ragilia

    22 June 2015, 18:52

    o, tego było mi trzeba, dziękuję
    zatrzymałam się, pozdrawiam:)

  • silvershadow

    22 June 2015, 16:58

    Dzięki. Pozdrawiam serdecznie.

  • fyrfle

    22 June 2015, 10:24

    Fajny i taki życiowy. Pozdrawiam pięknie.

  • Astern

    22 June 2015, 09:53

    Genialny wiersz jest w nim tyle prawdy.