Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Czy chcesz ze mną popłynąć?
Czy wolisz płynąc sam?
Powiedz mi prawdę świata,
nadzieja zjednoczy nas.

Gdzie chcesz ze mną płynąć?
Czy porwie nas nurt fal?
Powiedz mi co masz w sercu,
ja w mym nadzieję mam.

Szczęścia szum już słyszę,
powoli chwyta nas.
Na twarzy Twej
uśmiech widzę -
to najpiękniejszy znak.
W głowie słyszę fale,
lecz w sercu tylko Ty.

Odczuwam bliskość Twą.
Ku sercu memu zbliżasz
ciepło swoich rąk.

Zimny wiatr wieje z oddali,
z nadzieją w sercu
wielcy zakochani
chociaż tacy mali...

208 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
  • Wojtek S.

    19 May 2020, 20:53

    Drugi wiersz Pana/Pani z jakim się zetknąłem, i muszę przyznać, że pomału chyba zamieniam się w fana.. czekam na więcej z niecierpliwością!