Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Samuelu, Samuelu

Czy Bóg słyszy,
nasze skryte modlitwy?
W tej mistycznej chwili,
płyną ku niebu prośby i skargi...
Ty Boże to widzisz.
Jesteś świadkiem ludzkich westchnień.
Ty nie milczysz.
To przedziwnie proste jest czytać Twoje znaki.
Jednak człowiek jest głupcem upartym.
I podąża nieznanym szlakiem.
Lecz Ty Boże trzymasz swoje serce w dłoni
i wychodzisz mu naprzeciw.

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!