Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy jeśli jest ze mną źle

Czy będziesz mieć mi za złe
jeśli przerwę życia ciąg?
Czy to będzie grzech
jeśli opuszczę Cię, mimo że
nie mogę walczyć dłużej?
Czy spłonę za to w piekle
jeśli poddam się i złożę broń?
Czy jeśli popadnę w obłęd
wybaczysz mi, że popełniam błąd?

Choćbym nawet chciał
to już nie wiem niczego.
Mój świat zamknął się [...]
A rzeczywistość,
nigdy nie była ze mną szczera.
Bo nigdy nie chodziło o mnie,
a wolność, pieniądz i prawdę;
umarli poznali ją dawno.
"Quem diligunt adolescens moritur",
"Si animum vicisti
potius quam animus te
est quod gardeas"-
Plaut.

1479 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • Moon G

    1 March 2022, 17:30

    Nie zabijaj się! Zawsze jest inne wyjście, może być jeszcze bardzo dobrze w życiu ...