Menu
Gildia Pióra na Patronite

listy

Czuję się jak nie wysłany list
Bez adresata
Tylko z danymi nadawcy
Zapisywany przez kilkanaście lat

Dali mi czystą kartką papieru
Zwykłą jakich setki na świecie
Wetknęli w dłoń pióro
Zacząłem pisać słowem
Myślami...

Raz łzy rozmywały linijki
Pióro wypadało z rąk
Ból darł kartki, serce pękało
Upadało na kolana,
Sił by wstać nie miało

Raz uśmiech rozlewał się po kajecie
Kreśląc raz za raz wspomnień czar
Radość zapisane strony liczyła
Sam Bóg nie wierzył
Ile ich było…

A dziś chcieli mnie wetknąć do pustej butelki
I gdzieś na ocean życia Aniołowie rzucić
By fale rozniosły po świecie
Bym wyznał miłość jedynej kobiecie..

Nagle szkło roztłukło się na podłodze
Trącając łokciem miłość mą
Pijąc Twe zdrowie przyjacielu
Z pustych kieliszków dnia wczorajszego

5.04.2012

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • giulietka

    5 April 2012, 23:18

    Hmm... ;)