Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czuję się dzisiaj całkiem spokojna.
Żadnych tu bomb, nie wybuchła wojna,
Alfabetycznie książki w regale,
Na koncie wciąż pieniądze te same,
Lampa jak zwykle na żółto świeci,
Nie ma też kurzu i nie ma śmieci,
Stary przyjaciel przeciąg zza okien,
Powiał przez salon i uciekł bokiem,
I woda w kranie, i gaz w kuchence,
Wszystko jak w zapętlonej piosence.
Czuję się dzisiaj całkiem spokojna...

6288 wyświetleń
59 tekstów
1 obserwujący
  • 17 May 2014, 20:39

    Ja tez czuję się spokojna, gdy widzę takie ładne formy poezji:)
    Naprawdę dobrze! :)
    Pozdrawiam.
    W.

  • RozaR

    17 May 2014, 11:42

    Ale fajne - potrzebne wyciszenie.