Menu
Gildia Pióra na Patronite

Testament

Czuje przypływ mocy
tej z ciemnych nocy.
Oznajmiam otwarcie
że nikogo nie poznaje.
Nawet jeśli się rozbieram
to nikt mnie nie zaczepia.
Skoro mam rozum i mózg
to warto z nich korzystać
by kogoś wykorzystać.
Śledzić innych śledziem
to prawdziwa uczta
dla mnie i dla ciebie.
A jak spotkam rybę co mówi
i ma złote łuski...
Nigdy nie oddam jej rybakom
tylko życzeń spełnić
będę bez liku pragnąć.
Szukaj a znajdziesz
starych ludzi bez portek
bez uśmiechu w dniu rozliczenia
czyli po zmierzchu.

6046 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!