Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cztery

cztery pory roku vivaldiego
cztery warianty drogowskazu krętego
cztery strony świata na mapie odbite
cztery pochodnie w ziemie wbite
czterech królów na tronie siedzących
czterech małżonek rzewnie płaczących
cztery pierwiaski świat otaczający
czterech mędrców laski dzierżący
cztery myśli ogarniające mnie
cztery czyny rozdzierające mnie
cztery razy upadnę zanim wstanę
cztery razy się podniosę i nie przestanę

506 wyświetleń
5 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!