Menu
Gildia Pióra na Patronite

cztery kierunki świata

cztery kierunki świata
północ – zachód – wschód – południe

możesz iść za słońcem
albo wejść w głęboką noc
wyjść razem z burzowym deszczem
osuszyć się na wydmach latem

wydmuchać z nimi okruchy wspomnień
albo pozwolić
by z mleczy na łące porwał je wiatr

wrzucić monetę do fontanny
na szczęście
lub z życzeniem byś nie ujrzał mnie
nigdy więcej

śnić piękne sny o niemiłości
na wybrzeżach wielkich wysp

i słyszeć przyjemny śpiew syren
zagłuszający echo ostatnich kłótni
rozrzewniający serce które
może jeszcze dla kogoś bić

przemierzając stepy zapomnieć
że dzialiśmy się naprawdę

cztery kierunki świata
północ – zachód – wschód – południe

a Ty wciąż uparcie
idziesz za mną

na dno

7488 wyświetleń
56 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!