Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zatrzymaj się

Człowieku,stój,zatrzymaj się
Człowieku,pomyśl przez chwilę
Posłuchaj serca swego
Czy tak chcesz żyć

Dzisiejszy świat pędzi,spieszy się
Jakby jutra miało już nie być
Człowieku,zatrzymaj się na chwilę
Rozejrzyj się ile smutku,ile cierpienia

W wiadomościach znów mówią
o ofiarach,wojnach,korupcjach
Człowieku,zatrzymaj się na chwilę
Przestań gonić za bogactwem...

Czego twe serce żąda:Miłości i zrozumienia

Zatrzymaj się
Pomóż tym,którzy potrzebują twojej pomocy
Bo kiedyś zdarzyć się tak może,
że ty też jej potrzebować możesz

Człowieku,stań na chwilę
Zastanów się nad swoim życiem
Zło dobrem zwyciężaj
A dobro do Ciebie przyjdzie

Człowieku,zatrzymałeś się
Serca swego posłuchałeś
Zrozumiałeś co w życiu ważne jest
Już nie żyjesz z dnia na dzień

Każdy dzień przeżywasz głęboko
Patrzysz w niebo,uśmiechasz się
Bo już wiesz,co kolejny przyniesie
dzień.

8324 wyświetlenia
46 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!