Menu
Gildia Pióra na Patronite

DO NARKOMANA

Człowieku, dokąd idziesz?
Dokąd?
Czy nie wiesz, że zginiesz?
Świecie szalonych,
krótkich i ostatnich dni
dokąd nas gnasz?
Ach, człowieku!
Przed tobą cały świat,
przeżyłeś tak niewiele lat
więc odwróć kartę złą,
podnieś dłoń, unieś skroń
i spójrz na słońca blask,
i powiedz:
- To nie tak!
Nie jestem nikim,
jestem kimś,
chcę i mogę
inną drogą iść.

27 756 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!