Menu
Gildia Pióra na Patronite

comptine d'un autre été!

Człowiek człowiekowi nie równy
Jego czyny niewytłumaczalne
Każdy błąd jest błędem głównym
Zrobienie przykrości- takie to banalne
Jak łatwo pomyśleć za mało
Jak łatwo pomyśleć zbyt wiele
Jak łatwo nam, przyjaciele
przykrości instrumentem się grało
Przecudną melodię zaintonowało
nasze serce człowiecze
wolne, nad którym rozum ma pieczę
Lecz myśli mądre są takie lotne,
...a dusza pełna uczuć
a serce? Serce jest markotne
I jedyne co mi tu pomoże:
poduszek polana,
kolejny wakacyjny rym
i bezsilnych łez ocean, morze.

comptine d'un autre été!

6199 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!