Menu
Gildia Pióra na Patronite

Regulamin miłości

Człowieka można
wyrzucić na bruk
żeby w swym
statusie chudł

Kobietę z dziećmi
eksmitowali
bo nie łożyła
w spółdzielni ramy

Lokalu zastępczego
nie dali kobiecie
na wystawne bankiety
jest tylko w budżecie

Dziecko do siostry
a sama w przytułku
płacz wleje w materac
krzyk zdusi w żołądku

Był przy tym komornik
tłusty od szynki
wyegzekwować miał
własność spółdzielni

Płacz i zębami zgrzyt przeogromny
jutro też ciebie ten los spotkać może
gdy bułkę bez masła jeść przyjdzie z rana
u drzwi stanie komornik:
-Proszę otwierać, eksmisja z nakazu.

Na twoje miejsce
wprowadzą się nowi
stać będzie ich na to
prawo ekonomii...

marka

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Żelek

    24 July 2010, 14:31

    Regulamin miłosny, chyba najpiękniejszy regulamin jaki w życiu czytałem. Ode mnie ogromny plus.

  • Piłkareczka*

    24 July 2010, 09:03

    Regulamin miłości na plus :) +

  • Myffa90

    23 July 2010, 13:19

    Przemówił do mnie, bardzo dobry wiersz.

    Pozdrawiam i ja:)

  • motylek96

    23 July 2010, 09:25

    Świetny wiersz

    Ponoć najwięcej jest kobiet bezdomnych z dziecimi