Menu
Gildia Pióra na Patronite

Behawiorysta

CZŁOWIEK SUKCESU

z kręconymi brązowymi włosami
w skrojonym na miarę garniturze
jednocześnie artystyczny
zabójcza kombinacja

ma encyklopedyczną wiedzę
wygłasza mowy weselne
w niepełnym wymiarze czasu

serce opada do pięt
na widok pięknej Nereidy
dekorator wnętrz
cecha właściwa artystom

nagina rzeczywistość w układzie ulic
traci chwilami regularność
mógłby być księdzem
lub chodzić za pługiem.

DUSZA POKREWNA

koścista plugawa małpa
ze sztucznymi piersiami
tak rzecze Zaratustra

czasami wygląda jakby
wykonała maraton i parę
setów tenisa
bywa mile rozczarowana
mimo fatalnego początku

chodzi do manikiurzystki
próbuje rozwikłać zagadkę
kwasu dezoksyrybonukleinowego

zaklaskała w radości gdy
przyniesiono butelkę bollingera
przez kelnera z beznadziejną
francuszczyzną

odkruszę zatem kawałek z piedestału
na którym stoi kobieta
by zobaczyć jaką nosi bieliznę

ludzie wymyślili jeszcze miłość
należy pielęgnować
"jak dziecko, żeby się nie przeziębiła
nie zwariowała i nie uciekła"

10 380 wyświetleń
98 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!