Menu
Gildia Pióra na Patronite

Opowiem złe

Człowiek skory drwiący śmiech upuszczać z ust
Zbyt głuchy, by usłyszeć krzyk rozsądku pośród szeptów pokus
Człowiek piękny, lecz tylko dla oka
Mroczna Indoktrynacja karmiona głowami naiwniaków.
Dyktatura za kotarą demokracji
Gwoździe za drzazgi
Miliony za tysiące
Udostępniamy swoją niedostępność
Kochamy za nienawiść
Buntujemy się przeciwko spokojnej egzystencji
Jaki ekran taki kształt świata
Wobec ziemi jak cudzoziemcy
Nieludzko traktując człowieczeństwo
Godzimy się ze złem
Bolesne ukojenie
Paradoksalnie lawirująca ludzkość po prostych zasadach matki ziemi.
Łatwo jest sprawić by było trudniej
Tak to teraz działa
Zarabiasz na mojej stracie
Nikt całkowicie
Każdy w pewnym stopniu
Bywaj

8549 wyświetleń
97 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!