Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Człowiek, istota
marzy o miłości.
Bóg na to patrzy
i śmieje się w oczy.

On niezależny,
od tego wolny.
Wolność ludziom
jest niepotrzebna.

Ludzie,
podobieństwo Boga,
a klatki tworzą
dla Niego i siebie.

Człowiek - więzienie
dla Boga.
Bóg - klatka
dla ciebie.

6322 wyświetlenia
39 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!