Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rok 2100

człek nierozumny
bom krzywdę czynił
bez opamiętania

tyś najmądrzejszą
przeze mnie żeś skalana
ma karmicielko

aż po same kresy
głupim ślepcem byłem
dążąc do agonii

gdy łapałaś oddechy
zanieczyszczone dziełem
rąk moich patrzyłem

do ostatniej chwili
będę składał pokłony
i dłonie w prośbie

wybacz mi matko
za kierunek ku destrukcji
chleba z serca twego

nie ma odwrotu
i sposobu na powtórkę
odległa ojczyzno

wybacz bom człek nierozumny...

http://www.youtube.com/watch?v=3LcIp5p5LHg

26 000 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    30 May 2020, 11:37

    Wciąż takie aktualne...

  • Nughal

    10 April 2015, 10:09

    Spadając jak samolot który został zaprojektowany sprzecznie do zasad fizyki.

  • Papużka

    9 April 2015, 09:06

    Jesteśmy zepsutym owocem. Nierozumni dążymy do destrukcji.

    od Nughal
  • Nughal

    8 April 2015, 10:41

    Jesteśmy najgorszym masowym wymieraniem w znanych nam dziejach.

  • Papużka

    29 July 2013, 16:20

    Dziękuje za komentarz i odwiedziny :)

  • 29 July 2013, 16:18

    świetny dialog......
    wielka szkoda ,że tak odległy , poniekąd,
    ja osobiście czuję go w lipcu tego roku ,
    w kategorii monologu
    jedynie
    niestety

  • Papużka

    29 July 2013, 08:47

    Dziękuję wam Kochani... :)))

    Jacku, Krysiu pozdrawiam ciepło :)

  • wolnaenergia

    26 July 2013, 15:32

    Ironią losu jest to ,że biorąc czynny udział w procesie destrukcji, jednocześnie przepraszamy . Jestem miło zaskoczony nowatorstwem myślenia. Pozdrawiam cię Papużko.

  • Papużka

    25 July 2013, 12:37

    :))

  • Gaia

    25 July 2013, 12:30

    Niebieska planeta..
    a my wszyscy wpół rozumni
    lub całkiem bez

    :)