Menu
Gildia Pióra na Patronite

O czym mowa?

Często kłócą się z myślami
tworząc chaos w głowie.
Czasem są... jak bełkot
lub... wadą w wymowie.

Z odrobiną fałszu w głosie
lub spokojne... miłe.
Bywa że nieskładne czasem
albo i... zawiłe.

Obrażają złoszczą krzywdzą
zadufanym... głosem.
Przemądrzałe i bluźniercze
szydzą czyimś losem.

Lub w miłosnym uniesieniu
melodią dla... uszu.
Stanowczością i rozkazem
lub... bez animuszu.

Czasem dobrą są nowiną
prośbą lub... pytaniem.
Plotką w ustach ludzkich
albo... pojednaniem.

Pisane ,śpiewane ,cichutkie
wiecie o czym... mowa?
Co nas rani albo... cieszy?
czyżby są to... słowa?

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • onejka

    7 September 2013, 09:22

    Gratuluję lekkości słów, które tworzą idealny śpiewający rytm :)

  • wolnaenergia

    6 September 2013, 19:22

    Słowa niby bez znaczenia.
    Lecz maja w sobie siłę.
    I nie ma w tym stwierdzenia.
    Potrafią pocieszyć albo mocno z ranić.
    Kto się przeciwstawi.
    Ginie z Ich rękawic.

  • agniecha1383

    6 September 2013, 00:30

    Zgadzam się :)ale słowa mogą podziałać również jak lekarstwo na zranioną duszę... prawda?:) pozdrawiam serdecznie:)

  • taktojax

    6 September 2013, 00:27

    Słowa są potęgą , albo kamieniem rzuconym na wiatr ?
    Dostając kamiennym słowem - guza możemy nosić całe życie...

  • agniecha1383

    6 September 2013, 00:10

    Dziękuję Wam obie Panie:)buziam:)

  • misiek45

    6 September 2013, 00:09

    Słowa są potęgą w życiu i wiele mogą,śliczny i mądry wiersz Agnieszko-słodkich snów na dobranoc:)