Menu
Gildia Pióra na Patronite

Droga Pani

Cześć dziewczyno, kobieto?
Przepraszam Droga Pani
Dzień Dobry, serdecznie witam

Zmieniłaś mnie, nie zmieniam się
I choć już nie będę mężczyzną
Przy boku Twym, nie śnisz o tym?

Wiem, nie zniżysz się do poziomu mego
Czy nie byłem kochankiem, czy nie byłem kolega?

Chociaż wiem, czy wiem, wiem na pewno
Że jestem pasażerem, turystą w umyśle
W umyśle mym, przechodniem w pustym sercu Twym

Cieszy mnie, że wspólnego coś mamy, chociaż to
Że ciekawi Nas świat i obrzydza zło
Zaciśnij mą dłoń, oprzyj skroń
Przytul się, popłacz się, daj się ugłaskać

Jak tam, jak się czujesz, jak sypiasz?
Milczysz, nic nie czujesz, o nic nie zapytasz?
Wiatr wieje, deszcz sieje, czas ucieka
Starość niszczy i zabija człowieka

Cześć dziewczyno, kobieto
Przepraszam Droga Pani
Dzień Dobry, serdecznie witam

Gorący żar uczuć podgrzewa imbryczek
Napełnia się herbatą czarną cały czajniczek
Wczesna godzina, w ciemności pluskam się
Czekam na to, aż wystygniesz, wypijam Ciebie

Cześć dziewczyno, kobieto
Przepraszam Droga Pani
Dzień Dobry, serdecznie żegnam

https://www.youtube.com/watch?v=dlJew-Dw87I

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • piórem2

    11 November 2018, 05:15

    Rozchwiany jak stołek do dojenia krowy.