Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozgoryczone Serce cz.2

Część #2

Tik tak, tik tak...

Kruchy żywot serca dobiega końca szybkimi krokami,
oczekując prostej wymiany między rzeczywistością a iluzją.
Gorycz przekuła jego serce na wylot z łatwością niczym gwoździe, które budują nasze domostwa na całym świecie.
Krocząc pustką codzienności, czas zatrzymał się,,,
Kraniec jego istnienia spogląda na swoje alter ego, w którym brak czasu też ma swojego wroga.
Idący z duchem czasu, czas traci znaczenie, czas staje się wiecznością życia nie znająca wartości matematycznej...

Tik tak, tik tak... ???

Bezdroże zbliżające się w kierunku słabości, oczekująca na moment w którym ułomność zostaje pochłonięta przez płomień nienawiści....
Sekunda w której całe jego słabe istnienie zostaje zniszczone przez jego własne bezwartościowe serce, nie mogące czynić dobra w tamtych okresach czasu.
Fałsz w rzeczywistości, Zatracenie w iluzji, Zguba własnej duszy po przez potępienie wiecznością, po przez łkanie.

Tik tak, tik tak..

~ Marcel.W

1068 wyświetleń
24 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!