Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fetysz

czerwony krwotok ust
rozchylonych
napięte oczekiwaniem
ciało
błodzące w dolinach nicości
myśli
uderzający w mury prastare
rozsądek

gasząc rozedrgane ciało
płomieniem
wciągając dym w płuca
krzyczę
że to ciało
należące niegdyś do ciebie
nic więcej nie stanowi
niż pusta świątynia
obłudy
nicości

okrywam się ignorancją
jak co noc
w nocnej taksówce donikąd
zapałeniając głodne dotyku
ręce splamione
rozżarzoną krwią
nadzieją na nowo zieleniącą się
w zamkniętych oczach

2579 wyświetleń
33 teksty
13 obserwujących
  • ettebella

    21 November 2010, 17:57

    Dzięki ogromne, pozdrawiam ciepło :)

  • awatar

    21 November 2010, 17:30

    podoba mi się , szcz. finał, pozdrawiam