Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Czerwone kwiaty zwiędły w wazonie,
W świeczniku jeszcze ogarek płonie,
Wino czerwone już nie smakuje…
Jak mam opisać to, co dziś czuję?
Miałeś być przy mnie, tulić miłośnie,
Czekałam długo, dziś jest żałośnie.
Nie ma niczego, co mi mówiłeś,
Miało być pięknie, gdzieś się zgubiłeś.
Lecz gwiazdy świecą tak jak świeciły,
Nie będę walczyć! Nie mam już siły.

/Joanna/

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    17 March 2010, 08:10

    Dziękuję Wam bardzo.