Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czerwiec czerwienią maków kusi,
Jak jest wspaniale, gdy nic nie musisz,
Kiedy nie budzi cię dźwięk budzika,
Za oknem trelów ptasich muzyka.
Wstajesz i słońca złote promienie
Ciepłą pieszczotą dają nadzieję,
Że dzień upłynie cicho, spokojnie,
W poczuciu piękna, nie monotonnie.
...........................................
W sukience z maków, z chabrem we włosach,
Pospaceruję po złotych kłosach.
Szukaj mnie Miły rankiem pod lasem,
Nie zwlekaj długo, nie igraj z czasem.

/Joanna/

25.06.2014

63 523 wyświetlenia
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    7 July 2014, 19:52

    Bardzo dziękuję, wracam małymi kroczkami, ale wracam. Trzymajcie kciuki, żeby tak zostało. Pozdrawiam Was bardzo gorąco. :)

  • dana1596

    6 July 2014, 20:58

    naprawdę piękny...zwłaszcza ten urlop:)
    Pogody zatem życzę, ciepła i słońca:)

  • krysta

    6 July 2014, 19:46

    uroczy wiersz...
    pozdrawiam :)

  • M44G

    6 July 2014, 19:43

    Przepięknie Joanno Droga. Śpi słodko.