Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz

Dżibril

Dżibril

Czemuż spadają ?
Małe, duże... a nawet te średnie... Czemuż spadają ?
Krople... podążające ku dole ramie w ramie,czy niosą w sobie jakieś przesłanie ?
Wzgardzone przez niebo, zrzucone na ziemie, lecą głuche i nieme
Niczym marzenia ludzkie, pełne ciepła i nadziei które nagle dotknęło zwątpienie
Bez krzyku i wrzasku, dumne, jak upadłe anioły strącone przez współbraci,
Z rozerwaną bardziej duszą niż ciałem, roztrzaskują się niemo, zmieszane ze żwirem i błotem
Znajdując ukojenie w matce ziemi łonie...
I nikt pamiętał o nich nie będzie, nie zapłacze i tęsknić nie będzie...
Tylko małe dziecko przyklejone buzią do szyby, znajdując rozrywkę we wpatrywaniu się
w krople spływające po niej, swój uśmiech odda w hołdzie ostatniej drodze upadłych....

552 wyświetlenia
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!