Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pociecha...

-Czemu płaczesz dziewczę?
-Bom chłopca zdradziła.
-Czemuś Go zdradziła?
Powiedz no mi miła.

-Bom innego napotkała
w ramiona Mu wpadłam
spoglądając w Jego oczy
do serca się wkradłam.

-Licho wie dlaczego.
Po prostu był... ładny.
Zwiodła mnie uroda Jego
bo kochanek... żadny.

-Co zrobiłaś głupia
tamten by Cię kochał.
Zostawiłaś dla Innego
teraz będzie szlochał.

-Czemu płaczesz dziewczę?
-Żal mi com straciła
bom się Jego kosztem
z Innym... zabawiła.

-Będę teraz pokutować
za niegodne grzechy.
Poszukam trzeciego
ot tak... dla pociechy.

55 160 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!