Menu
Gildia Pióra na Patronite

Próba wytrwałości

Czemu wciąż te próby wytrwałości?
Deszcz z oczu, w głowach burza!
Dramat z tragedią się przeplata.
Nie ma nic wspólnego z Alleluja!

Z każdej strony zza węgła strach!
W stresie i w złości smutne święta.
Jak długo jeszcze krzyż ten potrwa?
W tym domu spokoju jak na lekarstwo.

Czy to demon mieszka w sercach?
Bez odzewu długa do Boga modlitwa.
Na samą myśl nadzieja staje się pusta.
Codziennie ta sama bez zmian mantra.

Zło staje się świąteczną tradycją.
Prawdziwa tradycja odchodzi do lamusa.
Cały świat się zdystansował.
Człowiek dla człowieka taki obcy i...

D A L E K I

93 673 wyświetlenia
898 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!