Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl nomad

Czemu tak lubimy podróżować
Bo w swej pierwotnej istocie
Jesteśmy nomadami
Chcemy poznawać innych ludzi
Nowe miejsca i rzeczy
Ale ciągle chcemy płynąć dalej
Czasami tylko wracając
Do wcześniej poznanych
Ludzi miejsc rzeczy
Podróżujemy w głąb drugiego człowieka
Nazywając to miłością
Potem przestajemy podróżować
Popadając w małżeństwo
Rodzinę dzieci dom
Czyli instytucje przeciwne naturze
Bo natura to niezmieżalna wolność
Wolność i pierwotny nomadyzm
Powodują znudzenie i rutynę
W tych pustynnych wyjaławiających instytucjach
Poza tym ludzie wciąż zmieniają się
Wciąż pragną ale nie tego samego
Koniec to rozpad lub życie?
W świecie pozorów i niespełnienia

297 748 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!