Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powód

Czemu patrzysz wzrokiem szyderczym?
Zęby na kontakcie jeszcze się nie zatopiły
A woda płynie powoli
Zło idzie nogami,
ale cwałuje na rękach
Wywleczone serce poturbowane
Ten wysiłek je zniszczył
Kłamstwo pełznie spod włosów
głowa pełna robali
zżerających wszystko wszystkich
Mówił: to tylko słowa na końcu języka
Ale ten owad mnie oślepił
na chwilę

22 129 wyświetleń
281 tekstów
114 obserwujących
  • Papużka

    24 April 2013, 10:06

    Starania nie próżne. :) Mi się podoba. :)

  • topik

    24 April 2013, 10:03

    staram sie jak mogę :)

  • Papużka

    24 April 2013, 08:40

    Ciekawy, wyobraźnia ma tu dość duże pole do popisu...
    "Zło idzie nogami,
    ale cwałuje na rękach"
    Bardzo podobają mi się te wersy... tutaj najmocniej zaszalała moja imaginacja. Wyrazisty i obrazowy. Zaćmienie myśli przez myśl niejako się nasuwa...