Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Mediacje z Aniołem

czemu mnie ścigasz
swoją miłością
na każdym kroku ją czuję
a kiedy chcę iść
swoją drogą
Ty mnie od razu strofujesz

odczytać myśli
nie jest tak łatwo
więc jak
mam podjąć decyzję
gdy znakiem naszej przyjaźni
powinno być serce czyste

nie umiem
zobaczyć tego
czego powinnam unikać
Ty chcesz
mnie chronić od złego
ja pragnę abyś przenikał

myśli me słowa i czyny
i od każdej ustrzegł winy
bądź mym obrońcą
i opiekunem
w najczulszą proszę
uderzaj strunę

pocieszaj kiedy
jestem w rozterce
w czułej opiece
miej moje serce
bądź moim wodzem
prowadź na bój

święty Aniele Stróżu mój

31 408 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!