Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z pytań dziecka

Czemu grzeszymy?
Bo chcemy być szczęśliwi
I grzesząc jesteśmy szczęśliwi.
Czyniąc grzech dostajemy szczęście.
Zachowujemy życie,
Które kręciło się pod lokomotywę.
Czemu szczęście raz jest grzechem,
A inna radość życia nie?
Praw nie piszą,
Nawet nie prorokują dla szczęścia tu i teraz.
Stąd też trzeba się szarpać ze sobą,
Choć wiemy, wiemy, wiemy,
Sercem, duchem i rozumem.
Bóg wysłuchuje modlitw chcących,
A wieczność mebluje
Tym co kochają żyć.

insp. Czarne mleko w białej kawie

297 747 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • Salomon

    18 April 2020, 01:16

    Ciekawe, zabieram! :)