Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strzęp

Czemu chcesz się pozbyć
Wszystkich wspomnień,
Chwil pięknych,
Na kartce życia
Szczęścia barwą
Zapisanych...

Czemu chcesz
Bym odleciał
W prost na mróz.
Poza wnętrze Twoje
Ciepłe...

Czemu...
Nie chcesz dać szansy
Przeżycia kolejnych
Jesieni.
Wietrznych.
Razem...

Czemu...
Nie wierzysz w to
Że jak kiedyś,
Mógłbym przynosić Ci
Dni piękniejsze...

Ty...
Uciekasz wciąż
Ode mnie,
Roniąc razem ze mną
Kolejną gorzką łzę,
Z zawodem,
I krwawiącym sercem...

Chcę znów wypełnić ciszę
Serca Twojego głosem.

Chcę znów ożywić
Tęsknotę Twoją
Niby martwą,
A jednak wciąż
Kwitnącą...

Chcę po prostu
Móc powiedzieć
Byśmy znów
Chwycili serca w ręce
I zawalczyli.
Z myślą

O sobie...

31 862 wyświetlenia
104 teksty
5 obserwujących
  • misiek45

    10 February 2013, 00:36

    Słowa wiersza dotrą na pewno do serca gdyż są pięknym przesłaniem mówiącym o miłości-pozdrawiam serdecznie na dobranoc:))