Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekoladko czekoladko kochana!

czekoladko biała mleczna gorzka
jesteś nieodpartym łasym kąskiem
wartym grzechu przy konfesjonale

czekoladko z laskowymi orzechami
najlepsza na smutki i moje kompleksy
dobra jesteś na gorąco w kubku pitna

przyciągasz magnesem dziecięcej euforii
z domieszką karmelka kokosu i mięty
niezależnie od płci i wieku w jakim jesteśmy

nikt nie potrafi oprzeć się tobie
mały, duży chudy i grubas
każdy zgrzeszy przy takiej pokusie

choć masz tych kalorii bez liku
Z rodzynkami, jogurtowa bąbelkowa
z ptasim mleczkiem i galaretką

czekoladko ma kochana
boski cudzie wśród słodyczy
przy tobie beza i chałwa się wstydzi

93 674 wyświetlenia
898 tekstów
21 obserwujących
  • Hares

    15 May 2022, 18:47

    Narobiłaś smaku :)

    • Victoria Angel

      15 May 2022, 18:51

      O to mi chodziło. :-)))

      od Hares
    • Hares

      15 May 2022, 19:02

      A poczęstujesz? Bo sklepy są zamknięte :)

  • Uzjel

    7 April 2022, 14:32

    Smaczne..😁

    od Naja, Victoria Angel, Eneida
  • Eneida

    7 April 2022, 08:09

    Ślinka leci po przeczytaniu Twojego wiersza :) na samą myśl..., ale ja chwilowo odmawiam sobie słodkości :(
    Pozdrawiam :))

    PS. Pozostaje czytanie Czekoladowej Wenus 🙂

    od Victoria Angel, Ceti1, szpiek
    • Victoria Angel

      7 April 2022, 08:14

      Ja też sobie odmawiam od dłuższego czasu czekolady. A bardzo uwielbiam. :-))) Stąd ten wiersz na dzisiaj. Pozdrawiam. :-)))

    • Hares

      15 May 2022, 19:02

      Jak można tak :)