Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niemy śpiew

Teksty z obrazami - Niemy śpiew - exsilentio
Niemy śpiew - exsilentio

Czekasz na mnie w domu.
Wiem o tym.
Bez niepotrzebnych kropli słonych,
Razem z kotem.
Przez wszystko przejdziemy złączeni,
Przez każdy dół.
Najcięższych nawet kamieni
Ucichnie plusk.
Ale ten świat najdroższa, to pustynia,
Twarze słowa, gesty… Wszystko mija
Nawet drzewa sadzone przez dziadów,
Sklepiki, zasady... znikają bez śladu.
Tylko… to zabawne, bo nikt nie zna jej twarzy…
Tylko miłość trwa, tym barwniej im szarzej.
Dlatego wracam
Każdego dnia podwójnie do Ciebie:
Jak kończę pracę
I jak głodny znajduję niemy smak w chlebie.

Quid Quidem

42 053 wyświetlenia
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!