Menu
Gildia Pióra na Patronite

spóźnieni kochankowie

czekasz mnie od końca
zakrzepłego w bladość serc
wypulsowanych z młodości

nieodsuwaniem krzeseł
zdartych jak szlaki naszych palców
wciąż wyjmujących wskazówki
jakby bawiąc się czasem

w nieskończoność

i w gestach
dniem wczorajszym oszronionych
tak niezręcznie układasz
niedoszłą miłość

odkładając mnie kolejną zimę
jakbym był winem

co w sobie musi dojrzewać.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • Lacrimas

    23 February 2014, 11:38

    Sen_
    Fakt, w zasadzie... to nie lubię makareny. Raz jeszcze dziękuję jednak za ,,pochwałę''. :)

    Thé vert
    to się nazywa
    odbijany

    nawet jeśli w zmowie
    z winem

    ;)

  • 21 February 2014, 06:00

    ee tam nie makarena ! ładne to

    trzeba pochwalić poetę trzeba

  • Lacrimas

    20 February 2014, 19:01

    Delicjusz, cóż za introspekcja... Jestem pod wrażeniem. Zaprawdę powiadam Ci, niezbadane są koryta Twej wrażliwej duszy!

    Gaia
    Ach, przestań... Ty także miałaś prawo ustawić się w kolejce po autograf od naszego guru! :)

  • Gaia

    20 February 2014, 18:51

    O! Galicjusz. Co Ty tutaj robisz? Zabłądziłeś w rejony dla Ciebie dziewicze. Nieznane. Uważaj bo to może być groźne. Zarazisz się i jeszcze COŚ poczujesz. A to wręcz niewybaczalne dla hm... tzw "elitykiety".
    Swoją drogą masz nie tylko defekt poznawczy. Ale awatar w sam raz dopasowany. Taki pocięty... Niech Bóg Ci wybaczy.

    Sory Lacrimas, nie mogłam się powstrzymać...
    ;)

  • Lacrimas

    18 February 2014, 22:59

    gdzie mi tam wschodzić
    do ludzi

    kochaniem

    rozpuściłbym tylko
    swoje skostnienie
    chociażby w dwóch
    palcach

    i w końcu miałbym
    czym ujmować

    te wszystkie serca

  • Gaia

    18 February 2014, 12:23

    słońce topi zmarźlinę
    nawet tę bardzo oporną

    więc kochaj
    jak na słońce przystało
    wschodzące
    :)

  • Lacrimas

    18 February 2014, 10:03

    Sen_

    Eeeee, makarena! Tfu... dzięki.

    Gaia

    i dziś nie rozcałuje
    ciepłem dłoni

    tak jakoś
    zachciało mi się kochania
    bez iluzji

    - to przez słońce
    :)

  • Gaia

    18 February 2014, 08:52

    Wczoraj zamarzło
    wyblakło w szeptach nocy
    by świtem powitać szadź

    w promieniach słońca
    iskrzy się chłód
    to tylko iluzja choć piękna
    :)

  • 18 February 2014, 05:41

    eee tam ładne to

  • onejka

    17 February 2014, 13:45

    dla mnie siedem ostatnich wersów, jest piękną miniaturką