Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 16 November 2021

minutnik

czekanie jest kroplą słoną
w źrenic pamięci gościem zaczepnym
ręką gotową słowa otwierać

tkwi w zawieszeniu
a w niepewności myśli o sobie
żeby nie spłoszyć sennej odwagi

kładzie się późno a czasem wcale

dla równowagi
bez równowagi

z wiarą pochopną

buduje mosty

22 047 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • 16 November 2021, 16:11

    Gratuluję wyróżnienia. :)

  • 25 February 2019, 23:14

    Mi też się podoba.
    Dobranoc. :))

  • AMA

    25 February 2019, 16:07

    ładny