Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śniegiem zasypana

Czekam na zimę ,
na śnieg za oknem ,
choć tego nie będzie
czekam i na deszczu moknę.

Marzę o mrozie , co w nosy uszczypnie ,
choć tego nie będzie
czekam na to co będzie.

Umysł zatapiam w marzeniach o zimie.
Wspomnienia wracają , o wojnie na śnieżki ,
o sankach i śmiesznych bałwankach.

Narty kurz pokrył , sankom płozy zardzewiały.
Śnieg mi pozostał na fotografiach małych ,
ja jednak co wieczór zamykam oczy i marzę ,
może w tym roku śnieg mnie zaskoczy...

Budzę się jak co dzień , pędzę do okna ,
tam jak zwykle deszcz leje , wiatr hula ,
oj niedobra ta "Matka Natura"...

Bałwanki , narty i sanki ,
czy wpisać już mam was do lamusa...?
Czy może mnie jeszcze coś zaskoczy ,
śnieg spadnie pewnego dnia i ...

Ja nadal czekam z fotografią w dłoni ,
może sen się spełni i dzwonek sań zadzwoni.
Konie parskną , ruszą z kopyta ...
kulig ,kulig ,śmiech i zabawa...

Warto czekać , marzyć , śnić...
Sny i marzenia ponoć się spełniają ,
Czekam więc każdego dnia od samego rana...
Może to dziś właśnie zaskoczy mnie ,
zima śniegiem zasypana.

40 332 wyświetlenia
275 tekstów
38 obserwujących
  • kuloodporna

    11 December 2019, 21:43

    Może ....mówią , że wszystkie marzenia spełnić się nie mogą bo o czym byśmy marzyli ...ale ja nadal marze ...:)))

  • 10 December 2019, 22:47

    Może jutro?... ;)
    Pozdrawiam. :))

  • kuloodporna

    10 December 2019, 21:14

    Oj tak ....źle się dzieje ...:( pozdrawiam was dla odmiany mroźnie....:)

  • kati75

    10 December 2019, 10:06

    Niestety klimat się coraz bardziej ociepla i kiepskie mamy u nas zimy.

  • onejka

    10 December 2019, 08:49

    Tęsknię do takich zim ...

  • motylek96

    10 December 2019, 08:46

    Coraz łagodniejsze nasze zimy. Bez śnieżne, a szkoda
    Miłego 🙂