Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 2 December 2019 Konkurs Wiersz jesienny

Oczekiwanie

Czekam i wyglądam
Dni wolno mijają
Liście już opadły
Pustką stoją gaje

Wyglądam i czekam
Nasłuchuję kroków
Cisza jest wokoło
I tonie w półmroku

Serce się wyrywa
Ciało pragnie słońca
Deszczom, wiatrom, chłodom
Prawie nie ma końca

Czas, jakby na przekór
Nie ma przecież granic
Przysiadł sobie w kącie
I wszystko ma za nic

Dopiero jest jesień
A przed nami zima
Nie ma co się smucić
I trzeba przetrzymać

Długie to czekanie
Aż zwolniło życie
Wszystko się odmieni
Wraz z wiosny przybyciem

48 505 wyświetleń
418 tekstów
105 obserwujących
  • 1 December 2019, 21:22

    Gratulacje. :))

  • 19 November 2019, 21:20

    Ela, cierpliwości, jesień też jest piękna. :)
    Fajny tekst.
    Dobrej nocy. :))

    od Naja
  • Cris

    19 November 2019, 20:54

    Wiersz ładnie poprowadzony. Optymistyczna puenta. Oby doczekać.
    :)

    od Naja
  • .Rodia

    19 November 2019, 13:18

    też czekam na ciepło

    nie dość że kraj wredny, to jeszcze pogoda co rusz paskudna

    od Naja
  • giulietka

    19 November 2019, 11:54

    Zimą też się trzeba nam nacieszyć, coraz bliżej święta... ;)

    od Naja
  • Malusia_035

    19 November 2019, 10:33

    Piękny :)

    Pozdrawiam Cieplutko Elu :)

    od Naja