Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekam
zapuszczam korzenie jak wierzba
płacząc układam gałęzie w wspomnienia
milczeniem przywołam tych co słuchając
łzę uronią nade mną
użyźnią glebę

Czekam
spadające gwiazdy jak ptaki
wiją gniazdo na moich ramionach
śpiewem opowiedzą balladę
o śpiących uczuciach pode mną

Czekam
dopóki ostatni liść nie oznajmi
że mroźna zima nadeszła
szronem przykrywając
nasze gorące serca

47 963 wyświetlenia
306 tekstów
144 obserwujących
  • słoneczniki

    21 January 2013, 19:21

    Cudowny wiersz.

  • motylek96

    19 January 2013, 22:17

    po prostu piekny co tu duzo pisac

  • marka

    19 January 2013, 21:50

    Piękna opowieść.