Menu
Gildia Pióra na Patronite

Może dobry Boże dopomoże

czekam no jego Słowa
czuję się świetnie - nie boli mnie głowa
zaprzysięgłem nie pić
i to czyni mnie lepszym - bliski ideału
moe życie odgrywa się pomału
leci i płomienie szczęścia wznieci
raz do roku raczę się jointem
i upajam się nim - nie odwracją się do ziomków frontem
inchalując sie trawki dymem
staje sie Aladynem
jedno czego szukam to sprawiedliwość w ocenie moich prawd
które mnożę stale czekając na lepsze
składając ze słów prostych swoje wiersze
czy mnie zrozumiesz czytelniku drogi
moje wersy to coś w stylu przestrogi
uraczę Cię nimi jeśli tylko tego chcesz
dzięki czemu wiele się o życiu poczciwym dowiesz
nie będę Cię umoralniał
to nie moja idea
jestem tylko małym człowiekiem z wielkimi aspiracjami
które nigdy nie bywają ponure
chcę jak każdy być zrozumiany
czy to są moje omamy
czy jedynie otwarte niebios bramy
św.piotr jest moim dobrym koleżką
gdyż poruszam się wydeptaną przez Jezusa ścieżką
mój umysł pławi się myślami prostymi
moje wybory zawsze okazują się być wybornymi
a czy wiesz może jak trudno jest nie pić
z dnia na dzień bez procentów żyć
i dlalej pchać swój wózek

3777 wyświetleń
88 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!