Menu
Gildia Pióra na Patronite

czekam...

czekam na te skrzydła anioła
co otulą mnie całą
bielą czystości odbarwią sumienie
przygasające niczym ulatniająca się nadzieja

czekam na dłonie
co uniosą ciężar krzyża
te ocierające łzę
ukradkiem uronioną

czekam na anioła co wiarę mą wznieci
marzenia pobudzi
i barwy ukaże
innej rzeczywistości

czekam na ten cud
by wreszcie ze świadomością
móc ze szczęściem
tańczyć na linie życia

49 607 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • słoneczniki

    11 July 2012, 13:18

    Dziękuję Wam pięknie za te słowa.

    Życzę spełniających się marzeń - choćby to miał być cud...

  • Gaia

    11 July 2012, 10:35

    wzruszasz słowami
    jak zastygłe w modliwtwie
    :)

  • R.A.K.

    11 July 2012, 06:52

    Bardzo ładny wiersz Joanno! :)

    Pozdrawiam.

  • agniecha1383

    10 July 2012, 22:47

    ujmujący wiersz...piękny-pozdrawiam

  • miramija

    10 July 2012, 22:34

    Ja też dziś o Aniele coś próbowałam napisać ale nie wyszło mi tak pięknie... pozdrawiam :)

  • słoneczniki

    10 July 2012, 22:24

    Grażko dziękuję ;)

    Piotrze nie zawsze można przejść do działania. Są rzeczy niezależne od nas.
    luterin dziękuję za wsparcie ;)

  • 10 July 2012, 22:19

    czekam na te dłonie
    co uniosą ciężar krzyża

    by...
    móc ze szczęściem
    tańczyć na linie życia

    Joasiu... powiem krótko... niesamowity i piękny wiersz :)))
    Pozdrawiam ciepło :)))

  • luterin

    10 July 2012, 22:18

    Niech się zdarzy...niech zdarzy...))

  • Carax

    10 July 2012, 22:17

    Może pora przejść do działania? :)
    Pozdrawiam