Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pieśń ducha

Czekam ciebie tu
Serce moje wiernie drży
A ty daleko stąd
A ty na serca dnie
Jak cierń co rani mnie
Jak pamięć co zapiera dech
Tyś jak cierń
Wiatr prowadzi chmury swe
Jako pasterz pośród drzew
Choć czas ulecza ból
Jak balsam na życia trud
To koszmar powraca myśl
I niszczy spokojne sny
Choć wspomnień to już ślad
A serce straciło żar
Tyś jak cierń

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    19 December 2013, 07:50

    Jest to prawdziwa pieśń o zabarwieniu operowym. Melodia jest wyjatkowo piekna.