Menu
Gildia Pióra na Patronite

gdy grudzień gubi pióra

czekając na ciebie marz(y)łam
jak dziewczynka z zapałkami
szukając ciepła wrastałam
idealnie dopasowując dłoń w dłoń

mówiłeś chodź na kawę
kradłeś kwiaty z kawiarnianych flakonów
a ja wtykałam ci po kieszeniach
odciśnięte na serwetce usta

zapominaliśmy co to wstyd
gubiąc rozsądek po drodze w zaspach
chowaliśmy mroźne pocałunki za kołnierze
mieszali z dotykiem noc

karmiąc pragnienia wchodziłeś we mnie
jak cisza w zimowy las
delikatnie czerpiąc powietrze
przywierałeś palcami do lepkiej skóry

dziś dryfuję
spisując tęsknotę na zmarzniętych szybach
mówisz - chodź na kawę
ja - zostań na zimę

kawa zaczeka

Sylwia Pryga

40 647 wyświetleń
285 tekstów
27 obserwujących
  • kati75

    14 December 2021, 20:18

    Gorące serce topnieje w czułych ramionach😉Pozdrówka Sylwia 😉

    od Sylwia P., Naja, Łobuziara
    • Sylwia P.

      14 December 2021, 20:21

      I ja pozdrawiam, przyszłam rozejrzeć się tu trochę. 🤗

    • kati75

      14 December 2021, 20:23

      Tak?dobrze,że chociaż z czymś przyszłaś 😁

    • Sylwia P.

      14 December 2021, 20:27

      Mam jeszcze nalewkę. Polać?😉

      od kati75
    • kati75

      14 December 2021, 21:30

      No to za Nasze zdrowie Dziewczyny!😉🍷