Menu
Gildia Pióra na Patronite

chcę

czekać aż próg przekroczysz
drżeć przed wskazówki biegiem
dłońmi zagarniać twe włosy
całować mokre oczy
szepcząc że będzie dobrze
wierzyć
zamienić mroczne dróżki
w łąkę pachnącą w zieleni
czy pragnąć czegoś jeszcze
chyba żebyś się śmiała
może żebym mógł
wierzyć
wiary choć za jeden grosz
żeby mogło się stać
to co najpiękniejsze w twych snach
pękniętej duszy klej
poza bólem bezbrzeżnym
istniejesz po to bym w ciebie
uwierzył

15 247 wyświetleń
143 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!