Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasze dzieci....spełnione marzenia .

"Cząsteczki ღ "nas samych ...
Są zlepkiem naszych najcieplejszych uczuć,myśli i marzeń,
nie prosiły się same na ten świat,
nie zawsze życzliwie ich witający,
są najpiękniejszą częścią nas samych,
więc traktujmy je zawsze tak
jakby były darem od Boga,
a nie jak kolejną przeszkodą na
drodze do naszego samolubnego szczęścia.
Nauczmy się ich słuchać,gdy mówią
i wspierajmy gdy tego bardzo potrzebują ,
dajmy im wszystko to czego być może sami
nie otrzymaliśmy w dzieciństwie.
Nauczmy je że tylko ciężką pracą nad sobą
wzbogacą swoje wnętrze i nauczą się szanować innych.
By kiedyś ...po latach nie odwróciły się od nas,
gdy my będziemy starzy ,schorowani i
będziemy potrzebowali ich miłości i wsparcia,
bo nie potrafiąc kochać innych ,
nie będą chciały nas mieć w swoim życiu.

Rafał
~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
26.11.2017

10 921 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!